Velkommen til min matblogg!!

Her legger jeg ut mine favoritt oppskrifter på kaker, middager,småretter og desserter.
Legger også ut bilder av kaker jeg har pynta og gode tips til baking og matlaging!
Oppskriftene og tipsene er hentet fra ulike nettsider, kokebøker og venner og bekjente!
Noen av dem har jeg gjort om litt på, etter hva jeg liker:)
Kanskje får du noen tips eller ideer .
Gi meg gjerne tilbakemelding på siden, oppskrifter og tips!
Tar imot både ris og ros!!

BRUK AV GELATIN

- Gelatin må bløtes opp eller svelle i kaldt vann og så smeltes før bruk.
- Avkjøl den oppløste gelatinen før du blander den med andre ingredienser.
- Gelatinen må ikke koke, da stivner den ikke!

Gelatinplater:
- Bløtes i rikelig med kaldt vann i 5-10 min. Klem vannet godt ut av dem og smelt dem i litt kokende vann.

Gelatinpulver:
Røres ut i kaldt vann. Beregn 0,5dl vann til 1ss gelatinpulver. La pulveret svelle i 10 min. Sett koppen over damp så gelatinen smelter.

1 plate gelatin veier ca 2 g
1 ts gelatinpulver veier ca 2 g
1 ss gelatinpulver veier ca 6 g

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar